Dąbrówka Nowa 8, 05-620 Błędów, Polska  biuro@janfruit.pl 

Jabłka

Alwa

Alwa- odmiana polska. 
Średniej wielkości owoce są kuliste lub lekko spłaszczone z wyraźnym żebrowaniem przy kielichu. Gładka, zielonożółta skórka prawie w całości pokryta jest ciemnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ białokremowy. Odmiana smaczna, soczysta o smaku kwaskowato-słodkim. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w grudniu.

 

Delikates

Delikate- odmiana polska.
Owoce są średniej do dużej wielkości, lekko spłaszczone, kulisto – stożkowate. Gładka skórka jest koloru zielonkawożółtego w większości pokryta czerwonym, lekko rozmytym rumieńcem. Miąższ biały. Odmiana smaczna, bardzo soczysta i aromatyczna. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w październiku.

 

Gala Must i Gala Royal

Gala Must i  Gala Royal- odmiana pochodzenia nowozelandzkiego.
Kulisto-stożkowate owoce są średniej wielkości. Gładka skórka ‘Gala Mutsu’ w całości pokryta jest ciemnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. U ‘Gala Royal’ rumieniec jest jaśniejszy, paskowany. Miąższ w kolorze kremowym. Odmiana bardzo smaczna, soczysta, słodka. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w listopadzie.

 

Gloster

Gloster

- odmiana pochodzenia niemieckiego.
Owoce są duże do bardzo dużych, stożkowate. Zielonożółta skórka prawie cała pokryta jest ciemnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ białozielonkawy. Odmiana smaczna, soczysta o kwaskowatym smaku i wyraźnym aromacie. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga na przełomie listopada i grudnia.

 

Golden Delicious

Golden Delicious

- odmiana pochodząca ze Stanów Zjednoczonych.
Owoce średniej wielkości, kulisto - stożkowate z delikatnym żebrowaniem. Na żółtej skórce występuje niekiedy delikatny, rozmyty, pomarańczowy rumieniec. Miąższ kremowo - żółty. Owoce bardzo smaczne i aromatyczne, średnio soczyste, o smaku ocenianym jako winno – słodki. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w grudniu.

 

Idared

Idared

- odmiana pochodząca ze Stanów Zjednoczonych.
Średniej wielkości owoce są kuliste lub lekko spłaszczone. Błyszcząca skórka jest koloru zielonkawożółtego. Większą część owocu pokrywa rozmyty czerwony rumieniec z ciemniejszymi prążkami. Miąższ jest biały lub kremowy. Owoce smaczne, soczyste, w smaku lekko kwaskowate. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga na przełomie grudnia i stycznia.

 

Jonagold

Jonagold

- odmiana pochodząca ze Stanów Zjednoczonych.
Kulisto - stożkowate owoce są duże do bardzo dużych. Gładka, zielonożółta skórka pokryta jest w niespełna połowie paskowanym, rozmytym rumieńcem koloru ciemnoczerwonego. Miąższ koloru kremowego. Odmiana smaczna, soczysta i aromatyczna o smaku kwaskowato-słodkim. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w drugiej połowie listopada.

 

Jonagored

Jonagored

- odmiana pochodząca ze Stanów Zjednoczonych. 
Szeroko-stożkowate owoce są duże do bardzo dużych. Gładka, żółta skórka prawie w całości pokryta jest ciemnoczerwonym rumieńcem, na którym znajdują się jeszcze ciemniejsze czerwone paski. Miąższ koloru kremowego. Odmiana smaczna, soczysta o smaku kwaskowato-słodkim. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w drugiej połowie listopada.

 

Ligol

Ligol

- odmiana polska.
Owoce są wielkości dużej do bardzo dużej, kulisto – stożkowate o bardzo wyraźnym żebrowaniu przy kielichu. Twarda, błyszcząca skórka jest koloru żółtego, ale w znacznej większości pokrywa ją jaskrawoczerwony rozmyty rumieniec. Miąższ kruchy o kolorze kremowym. Odmiana smaczna, soczysta, aromatyczna o smaku słodkawo-kwaskowatym. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga pod koniec stycznia.

 

Lobo

Lobo

- odmiana pochodzenia kanadyjskiego.
Owoce są średniej do dużej wielkości, kuliste lub delikatnie spłaszczone, często delikatnie żebrowane. Średnio gruba, błyszcząca i gładka skórka jest koloru zielonożółtego ale pokryta jest w zdecydowanej większości intensywnym czerwonym rumieńcem. Miąższ kruchy, zielonkawokremowy. Odmiana oceniana jako bardzo smaczna i bardzo soczysta o smaku kwaskowatym lub kwaskowato-słodkim i lekkim aromacie. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga na przełomie września i października.

 

Mutsu

Mutsu

- odmiana pochodzenia japońskiego.
Kulisto-stożkowate owoce są wielkości dużej do bardzo dużej. Gładka, zielonożółta skórka czasem w niewielkiej części bywa pokryta delikatnym, rozmytym, jasnoczerwonym rumieńcem. Miąższ w kolorze kremowym. Owoce smaczne, soczyste, nieco kwaskowate. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w styczniu.

 

Paulared

Paulared

- odmiana pochodzenia amerykańskiego.
Owoce są średniej do dużej wielkości, spłaszczone. Gładka, błyszcząca skórka jest koloru jasnożółtego, ale pokryta jest w znacznej większości rozmytym, ciemnoczerwonym rumieńcem. Miąższ kremowobiały. Odmiana smaczna, soczysta, o smaku słodko – kwaśnym i lekkim aromacie. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w drugiej połowie września.

 

Szampion

Szampion

- odmiana pochodzenia czeskiego.
Owoce są średniej do dużej wielkości, o kształcie kulisto-stożkowatym i z lekkim żebrowaniem wokół kielicha. Gładka skórka jest koloru jest koloru żółtego lub zielonkawożółtego w większości pokryta ciemnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ zielonkawokremowy. Odmiana smaczna, lekko aromatyczna o smaku słodkawo – kwaskowatym. Dojrzałość konsumpcyjną osiąga w połowie października

 

Jabłka pakowane. Sprzedaż, skup jabłek. Handel jabłkami - JanFruit

Hołdując filozofii „Doceń polskie”, serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty te wszystkie osoby, które chciałyby kupić jabłka pochodzące wyłącznie z polskich, certyfikowanych upraw. Handel jabłkami, czym zajmujemy się do wielu już lat, uświadomił nam, że polski konsument, gdy mówi: "chętnie kupię jabłko", szuka owocu przypominającego mu smak dzieciństwa. Szuka owoców, które są jędrne, soczyste i niezwykle smaczne. I nasza firma dba, aby takie właśnie jabłka do niego docierały.

Dlaczego właśnie jabłka?

Cóż takiego w sobie mają, że to one nas fascynują. Czemu sprzedaż jabłek stanowi tak ważny element naszej działalności? Ponieważ doceniamy bogactwo w nich zawarte. Sami pamiętamy soczysty smak owoców zerwanych prosto z drzewa, musu jabłkowego schowanego między naleśnikowe ciasto, czy szarlotki pieczonej według tradycyjnego przepisu. I wiemy też, jak wiele, poza smakiem, nam oferują. Są darem natury bogatym w niemal cały alfabet witamin, minerałów, węglowodanów i błonnika. I zapewniamy Państwa, że wszystkie wartości odżywcze zachowują one aż do momentu spożycia.

Jak o nie dbamy?

Prowadząc skup jabłek, zrzeszamy polskich producentów, z których każdy dostarcza do grupy rocznie wiele ton zdrowych i świeżych owoców. Naszym zadaniem staje się wówczas ich przechowanie w takich warunkach, aby zachowały swoje właściwości, zarówno smakowe, jak i odżywcze. Dlatego też wciąż wdrażamy innowacyjne rozwiązania technologiczne, które nam w tym pomagają. Mówiąc do Państwa: sprzedamy jabłka, chcemy mieć pewność, że oferujemy owoce świeżo zerwane z drzewa, dojrzewające do ostatniej chwili w promieniach słońca. I to się nam udaje.

Technologia Janfruit

Janfruit to nasza technologia, zachowująca najwyższe standardy na każdym etapie: począwszy od przechowywania, poprzez sortowanie, system komór buforowych, linie pakujące, aż po magazyn spakowanych owoców i flotę logistyczną. Potwierdzeniem najwyższych standardów przez nas przestrzeganych są przyznane nam certyfikaty. Dzięki temu macie Państwo pewność, że kupując jabłka paczkowane od Janfruit, kupujecie owoce najwyższej jakości.

Alwa, Delikates, Gala Must, Gala Royal, Gloster, Golden Delicious, Idared, Jonagold, Jonagored, Ligol, Lobo, Mutsu, Paulared, Szampion – to nasze odmiany. Każda z nich jest inna i do każdej podchodzimy z najwyższą troską. Dzięki temu nasze owoce - poza wybornym smakiem i świeżością - mają w sobie coś jeszcze. Skrywają w sobie nutę miłości do tego, czym obdarzyła nas natura.